Subsidieregeling voor het aanpakken van lage taalvaardigheid

Er komt een nieuwe subsidieronde voor de aanpak van lage taalvaardigheid. Deze subsidie is bedoeld om de lage taalvaardigheid te voorkomen of verminderen. De subsidie loopt via Tel mee met Taal en de aanvragen kunnen van 1 mei 2020 tot en met 31 mei 2020 worden ingediend.

Voor werkgevers is het de uitgelezen kans om een taaltraining te faciliteren voor hun werkgevers die de taal nog niet of niet volledig machtig zijn. Een beter taalbegrip leidt tot minder miscommunicatie. Ook worden instructies beter begrepen. De subsidievergoeding kan oplopen tot 67% van de totale kosten van een taaltraining.

Tel mee met taal voor werknemers

U kan als werkgever een subsidie aanvragen voor scholing die tot een betere taalvaardigheid van uw werknemers leidt. Dit geldt ook voor zzp’ers met wie u samengewerkt, of andere werknemers waar een minder duurzame arbeidsrelatie mee is aangegaan, zoals tijdelijke plaatsen, proefplaatsen, beschut werk en dergelijke. Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids)migrant.

De subsidie is bedoeld voor mensen met een lage taalvaardigheid. Om in aanmerking te komen moet het huidige taalniveau onder 2F zijn. Het taalniveau wordt dus altijd eerst in beeld gebracht. Meer informatie over de taalniveaus staat op www.basismeters.nl. Daarnaast kan Taal-ID u ook altijd helpen bij het beoordelen van het taalniveau van uw werknemers.

De subsidie voor de aanpak van lage taalvaardigheid is al meerdere jaren beschikbaar gesteld door de overheid. Meer informatie over de subsidieregeling vindt u hier of lees er meer over op de website van Tel mee met Taal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven