Onze Visie op Taal en Identiteit

Een gedreven team van taalspecialisten

Over ons

Alles wat we doen bij Taal-ID komt voort uit onze passie: mensen de kans geven hen te laten worden wie ze zijn. Taal is een wezenlijk onderdeel van iemands IDentiteit. Uit die wetenschap is onze naam geboren: Taal-ID.
Zonder de Nederlandse taal leer je Nederland niet echt kennen en leert Nederland jóu niet kennen.

Wij zijn van mening dat het leren van een taal veel meer is dan het verstaan van de ander. Het is belangrijk dat een buitenlandse werknemer de Nederlandse taal zodanig beheerst dat hij of zij optimaal tot bloei komt, zowel in de samenleving als op de werkvloer. Een taaltraining van Taal-ID helpt cursisten om dit stap voor stap te bereiken.

Wij bieden compleet verzorgde taaltrainingen, afgestemd op de behoeften van bedrijven en op de branche en de functie waarin de cursist werkzaam is. De taallessen zullen op het bedrijf zelf plaatsvinden, zodat de koppeling met de werkvloer optimaal is.

Onze kernwaarden

Flexibiliteit

Organisatorisch en inhoudelijk flexibel ingesteld.

Persoonlijke aanpak

Het aanbod wordt aangepast aan het persoonlijk niveau.

Creëren van een veilige leeromgeving

Een veilige sfeer onder de cursisten is één van onze basisprincipes.

Onze aanpak in taalontwikkeling

Het leren van een taal hoeft nooit saai te zijn. Wij hebben veel kennis van trainingsdidactiek en zullen een grote variatie aan samenwerkende leervormen inzetten. Ons doel is om de cursisten voldoende zelfvertrouwen te geven om de taal ook daadwerkelijk in te zetten in de werkomgeving en in het dagelijks leven. Daarbij is het creëren van een prettige sfeer één van de kernvoorwaarden.

Met onze expertise en enthousiasme begeleiden we jouw medewerkers in hun taalontwikkeling, waardoor ze niet alleen de Nederlandse taal beter beheersen, maar ook hun Nederlandse identiteit verder kunnen verdiepen.

Benieuwd naar onze cursusmogelijkheden voor Nederlands als 2e taal?

Ontmoet het team achter Taal-ID

taaltrainer nederlands Debby van Lith

Debby van Lith

“Doordat mijn dagelijks leven zich afspeelt in twee verschillende landen, heb ik zelf kunnen ervaren dat het beheersen van de taal een voorwaarde is om een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving, zowel op sociaal als zakelijk gebied.”

taaltrainer nederlands Ingrid Chaftar

Ingrid Chaftar

“Door zelf te ervaren om in een ander land een vreemde taal te leren, weet ik beter hoe de cursisten zich voelen en welke obstakels ze tegenkomen.”

Heb je talenten uit het buitenland binnen je team of organisatie die de Nederlandse taal nog niet volledig beheersen?

Taal-ID biedt de oplossing. Samen met jouw wensen en doelen zorgen we ervoor dat jouw medewerkers het Nederlands beheersen op het gewenste niveau.
Scroll naar boven