Subsidieregeling voor taaltrainingen Nederlands als 2e taal

Maak taalonderwijs toegankelijk met financiële ondersteuning

Investeer in de taalvaardigheid van jouw medewerkers. Ontdek welke subsidieregelingen beschikbaar zijn voor trainingen Nederlands als tweede taal en profiteer optimaal.

De mogelijkheden van subsidies

Voor diverse sectoren en branches zijn er op verschillende momenten subsidieregelingen voor taaltrainingen beschikbaar. Wij zijn op de hoogte van de subsidies waar jouw bedrijf aanspraak op kan maken, en we houden rekening met de specifieke voorwaarden van elke subsidie. Zo wordt het nog aantrekkelijker om je medewerkers of team een taaltraining aan te bieden, met de mogelijkheid een groot gedeelte van de kosten vergoed te krijgen.

Hoe helpen we jou?

Subsidie voor begeleiding van statushouders: verminder taal- en cultuurverschillen op de werkvloer

Om werkgevers te ondersteunen bij het duurzaam in dienst nemen van statushouders, biedt het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW) een subsidie voor extra begeleiding op de werkvloer. Deze subsidie helpt je om taal- en cultuurverschillen te verkleinen, wat de integratie op de werkvloer bevordert.

Wij begeleiden je bij elke stap: we kennen alle voorwaarden van de beschikbare subsidies, helpen je bij het kiezen van de juiste regeling en ondersteunen je actief bij de aanvraag. Per statushouder ontvang je € 6.000, met een maximum van vier statushouders per organisatie per kalenderjaar. Zo kun je tot € 24.000 subsidie aanvragen!

Neem contact op voor gedetailleerde informatie en begeleiding. Werkgevers kunnen de subsidie aanvragen van 2 tot en met 30 september 2024 via de website van Uitvoering van beleid SZW.

Subsidieregeling 'Tel mee met Taal'

Zoek je naar manieren om de Nederlandse taalvaardigheid van je buitenlandse medewerkers te verbeteren? Via www.telmeemettaal.nl kun je subsidie aanvragen voor taaltrainingen op de werkvloer. Deze regeling is specifiek voor medewerkers met een taalniveau onder 2F, waardoor je een groot deel van de trainingskosten kunt dekken.

De mogelijkheid tot subsidie wordt elk jaar opnieuw aangeboden.
De eerstvolgende kans om hiervoor in aanmerking te komen is van 1 januari 2025 tot en met 28 februari 2025.

Wil je weten hoe dit jouw organisatie en je medewerkers kan helpen? Neem contact met ons op. Wij begeleiden je graag door het proces en zorgen ervoor dat jouw medewerkers zo snel mogelijk kunnen starten met hun taalontwikkeling.

Subsidieregeling 'RAS'

Speciaal voor de schoonmaakbranche is de RAS-subsidie (Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) in het leven geroepen. Deze subsidie maakt het mogelijk voor werknemers in de schoonmaaksector om tijdens werktijd hun Nederlandse taal- en schrijfvaardigheid te verbeteren. Dit komt voort uit afspraken in de CAO 2019-2021. Sinds 1 januari 2021 is er jaarlijks een structureel budget voor beschikbaar.

Als werkgever kun je via de RAS een tegemoetkoming ontvangen van maximaal € 3.700 per deelnemer per traject. Deze bijdrage dekt de opleidings- en verletkosten. De verantwoordelijkheid voor de directe kosten van de opleiding en de uren van de opleiding ligt bij de werkgever.

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie hier gebruik van kan maken? Neem contact met ons op. We staan klaar om je te begeleiden bij het subsidieproces en te zorgen dat jouw medewerkers hun taalvaardigheid naar een hoger niveau tillen.

Erkende toetsen

Wanneer het een subsidievoorwaarde is om erkende toetsen te gebruiken, maken wij gebruik van de toetsinstrumenten van Bureau ICE.

Scroll naar boven