Citaat

“Als je met een mens praat in een taal die hij verstaat, gaat het in zijn hoofd. Als je met hem praat in zijn eigen taal, gaat het in zijn hart” – NELSON MANDELA

Hoe en wanneer de subsidie voor een taaltraining aanvragen? Taal-ID helpt je verder!

Reserveer een training in elk gewenste maand van het jaar!

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Ook in 2024 kun je als werkgever weer subsidie aanvragen om te investeren in de basisvaardigheden van je werknemers. 

Investeren in taal op de werkvloer heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en gaan werkstress én ziekteverzuim omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen ze zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie. 

Hoe en wanneer de subsidie voor een taaltraining aanvragen

Belangrijk: je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan 2F. Heb je vragen over de eisen die gesteld worden aan de toekenning van de subsidieregeling, neem dan contact met ons op.

Je kunt aanvragen van 1 januari tot en met 29 februari 2024 indienen. 

Ook interessant voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven